bluepaperbg1
AboutJongBonaire
Photo
Index
Index1
Jong Bonaire

Wij zijn momenteel bezig met een nieuwe website en hopen die snel klaar te hebben. In de tussentijd volgt hier wat informatie over Jong Bonaire. Mocht dit niet voldoende zijn, kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Wie zijn wij:

Jong Bonaire (Stichting Jeugdwerk Jong Bonaire) is een non-profit Jeugdontwikkelingscentrum in Caribisch Nederland voor jongeren vanaf 12 jaar tot ongeveer 27 jaar. Het centrum heeft ongeveer 300 leden die kunnen deelnemen aan een vijftigtal activiteiten, waaronder huiswerkbegeleiding, allerlei sporten, culturele en educatieve activiteiten, lezingen en workshops voor de jongeren en hun ouders. Jong Bonaire zet zich in om de omstandigheden van jonge mensen te verbeteren op het eiland en te voorzien in hun sociale en fysieke behoeften. De doelstellingen van de stichting zijn het helpen, begeleiden en coachen van de jeugd van Bonaire, ongeacht ras, religie, nationaliteit, etniciteit en of sociaaleconomische positie en ze te ontwikkelen tot zelfstandige volwassenen, goede burgers en effectieve ouders door middel van het positieve discipline principe. We doen dit al sinds 1999. Doneer online.

Recente Activiteiten

Kalenders

Al vijf jaar produceert Jong Bonaire samen met de stichting Bon Kousa een prachtige wandkalender. Het is één van onze ’fundraise’activiteiten. Onze kalender van 2013 laat bijvoorbeeld zien hoe onze leden hun deel bijdragen aan de verbetering van het milieu op Bonaire. Wij werken thans aan de kalender van 2014. Deze is gebaseerd op de traditionele Antilliaanse keuken. We hebben nog een paar 2013 kalenders over, dus, mocht u er één of meer willen aanschaffen, klik hier .

Wonen, Leren en Werken

Eind 2012 is Jong Bonaire gestart met een nieuw project genaamd Leer-, Woon-, Werkcentrum in samenwerking met een aantal organisaties zoals Jeugdzorg Caribisch Nederland, Reclassering, Verslavingszorg en ook het Beroepsonderwijs voor leerlingen van de SGB (MBO). Ons leer-, woon-,werkcentrum bestaat uit 17 kamers voor jongvolwassenen tussen de 18 en 27 jaar, een kantoor, het 2-kamerappartement voor de nachtbeheerder en een gemeenschappelijke keuken en eetruimte. Het is voor jongeren die door omstandigheden niet thuis kunnen wonen en nog niet zo ver zijn dat ze zelfstandig kunnen wonen.

Deze jonge mensen hebben het vaak moeilijk omdat goede accommodatie, begeleiding/coaching en mentoring in hun leven ontbreekt. Zij hebben behoefte aan een helpende hand om hun school af te maken, om werk te zoeken en te behouden en om echt onafhankelijk te worden, zowel emotioneel, als sociaaleconomisch.

Samen met onze partners zullen wij de jongeren die voor het project in aanmerking komen selecteren. Zodat de jongvolwassenen optimaal gebruik kunnen maken van de trainingen, coaching en opvang die wij aanbieden. Dit model is gebaseerd op de Kamers met Kansenaanpak die zeer succesvol is gebleken in Nederland.

Als u meer wil weten over het leer-,woon- en werkcentrum klik hier en stuur ons uw vragen.

Fotos van enkele recente activiteiten:

groupshot2013
JongBonairecalendar2013cover
Newsailingequipment2013
Swimtoklein2012
InternationalPingPongtournament
drumband
Klikoparade
christmasdinner

Nieuwe windsurfmateriaal 2013

Zwem naar Klein Bonaire
een 'fundraise' evenement

Internationaal Tafeltennis Tournooi februari 2013

Onze Drum Band oefent voor de Battle of Drums in Rotterdam op juni 2013

Ledenmars voor recycling

Kerstdiner 2012

americanflagicon

Click for English

Klik om te bekijken

Cover

Klik voor Jong Bonaire Jaarverslag 2012

Photo Index Index1 americanflagicon